Julens mumsiga Hallongrottor

Uppe i härliga fjällen och här blir det verkligen julstämning direkt med snö och gnistrande rimfrost. Minus 16 grader var det när vi vaknade så det biter lite i kinderna när du kommer ut i den fantastiska fjäll luften.

När jag kommer tillbaka till stugan efter att ha varit och plockat Enris ser det mysigt ut att titta in och se att Emma står i köket och bakar små Hallongrottor.Goda att plocka fram på julaftonskvällen och goda till alla helgens ” fika stunder”.IMG_1550.JPG

Hallongrottor

200 gram smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
1 dl hallonsylt
—————————–
Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.Blanda i smöret och arbeta snabbt ihop degen för hand eller i matberedare.Lår degen vila i en plastpåse i kylen 10-15 minuter.Forma degen till bollar och lägg i muffinsformar på en plåt.Gör en grop i varje boll och lägg i hallonsylt.Grädda i ugn 200 grader 10-15 minuter.

IMG_1544.JPG

IMG_1549.JPGIMG_1548.JPG

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert, Godis, Jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *