Nyttiga frukostfrallan

Inget bröd hemma till morgondagens frukost och mörkt och blåsigt ute.I stället för att åka och handla får det bli brödbak.Jag har både Kruskakli och vetekross hemma och tillsammans med vetemjöl och lite sirap blir det ett saftigt och gott bröd.IMG_2053.JPG

Nyttiga frukostfrallanIMG_2050.JPG
50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 1/2 tsk salt
1 msk ljus sirap
25 gram smör ( rumsvarmt)
3 dl Kruskakli
1 dl vetekross
650 gram ( ca) vetemjöl
—————————————
Smula jästen i en degskål.Tillsätt vattnet och rör så jästen löser sig.Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen jäsa ca 30 minuter.
Knåda degen och dela i ca 24-30 bitar. Rulla till frallor och lägg på plåt och täck IMG_2048.JPGmed bakduk.Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Grädda i ugn 225 grader ca 15 minuter.

Gott med en kopp te och mormors engelska apelsinmarmelad !IMG_2057.JPG

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Filed under Bakning, Bröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *