Gino – en svensk efterrätts klassiker!

Från restaurangen PA &Co  i Stockholm kommer denna dessert som numera är en riktig svensk klassiker! Här i orginalversionen från kokboken ”Rocky food” som var ett samarbete mellan H&M och PA 1993 med underrubriken ” Jeansgenerationens egen kokbok”. IMG_3081.JPG

 Gino

2 Kivi

20 färska jordgubbar

2 bananer

150 gram vit chocklad

Till servering

1/2 liter vaniljglass

——————————–

Sätt ugnen på 275 grader- övervärme/ grill.Skala Kivi och dela i mindre bitar.Skala och dela bananerna.Dela jordgubbarna.Lägg frukten i en ugnsäker form .Riv chockladen och fördela den över frukten så jämt som möjligt.Ställ formen i ugnen en fals ovanför mitten och gratinera 2-4 minuter eller tills chokladen fått fin färg.Servera genast med vaniljglass.

Jag får hjälp av Svea som energiskt river chokladen 🙂

IMG_3078.JPGEtt härligt kokbokssamarbete redan på1990-talet !

IMG_9644.JPGIMG_3086.JPG

 

 

Lämna en kommentar

Under Dessert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *