Rulltårta med Lemoncurd

Mer bakning till gymnastikföreningena café! Stor gymnastiktävling i helgen och då brukar det gå åt massor av hembakat.

Rulltårta är bra att göra till många och den kan varieras i det oändliga med smaksättningar i både smet och fyllning.Rulltårta som för några år sedan kanske kändes lite ” gammalt ” känns nu riktigt retro och för att få ner det söta fyller jag med en syrlig lemoncurd.Även om rulltårtan känns fräsch igen finns det inget som går upp mot mormors tricks!För att få rulltårtan riktigt sockrigt och fin på utsidan använder jag mig av min mormors gamla knep med att fukta en ren kökshandduk och sedan strö socker på, vält sedan ut rulltårtan på den sockrade handduken så är det enkelt att rulla ihop.  IMG_3822.JPG

Rulltårta
3 ägg

1 1/2 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk

 

Lemoncurd

3 tvättade citroner

1 1/2 dl socker

50 gram smör

1 msk maizena

2 ägg

+ ytterligare 2 äggulor

——————————-

Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt övriga ingredienser och rör försiktigt till en slät smet.Häll på smeten i en långpanna med smörsmort bakplåtspapper på.Grädda i 250 grader ca 5 minuter.Låt svalna något innan du lägger över den med undersidan ner mot sockret på en fuktig, sockrad handduk. Bred på lemoncurden och rulla ihop med hjälp av handduken.IMG_3817.JPG

Lemoncurden

Riv skalet från alla citronerna i en kastrull och pressa saften från 2 av citronerna i kastrullen.Koka upp med socker och smör.Sila av vätskan

Pressa saften ur den tredje citronen och blanda saften med maizena innan du blandar ner i övriga vätskan.Vispa ihop äggen och äggulorna och blanda ner i citronblandningen.Sjud sedan blandningen långsamt tills den tjocknar . Låt svalna.    IMG_3801-0.JPG

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *