Svenska köttbullar med Italienska influenser

Alldeles för mycket på jobbet just nu och då blir det svårt att vara kreativ i köket på kvällen:( Helt slut och så lätt att bara inte orka hitta den där vardagens guldkant….

Men Idag äntligen lite sol – finaste grannen ( 90 år i höst !) spelar storbandsjazz på garageuppfarten med italienska sångare och såklart får det bli lite italiensk inspiration till middagen . Hade tänkt köttbullar med potatis och gräddsås , men får i stället  bli svenska köttbullar med italienska influenser av tomatpuré, basilika och massor av parmesan ! Pasta i stället för potatis och massor med tomatsås! IMG_3996.JPG

Köttbullar med Italienska influenser

500 gram blandfärs

1 dl grädde

1/2 dl ströbröd

1 riven lök

1 msk tomatpuré

5-7 blad hakad basilika

Salt, peppar

TomatsåsIMG_3994.JPG

2 burkar krossade tomater

1 finhackad lök

2 vitlöksklyftor

1 dl grädde

3 msk kalvfond

Massornas färsk basilika

1/2 dl vitt vin

Chili

Salt , peppar

—————————

Riv löken och blanda med ströbröd och grädde, salt och peppar.

Blanda i köttfärsen i smeten och forma till köttbullar.

Lägg på en plåt och grädda i 175 grader ca 15 minuter. Rör runt efter halva tiden.

Gör tomatsåsen

Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i olivolja tills den blivit mjuk. Häll i tomatkross, kalvfond och grädde och låt koka ihop. Smaka av med chili, salt och peppar och massor med färsk basilika.

Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och sjud lätt under tiden som du kokat pastan .

Servera köttbullarna med såsen och nykokt pasta ihop med färsk basilika och riven parmesan IMG_3997.JPG

Inspirationen kom från 90-åriga grannens storbandsjazz på garageuppfarten med underbar Italiensk sång.IMG_3999.JPG

Leave a Comment

Filed under Kött, Pasta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *