Fläskfilet med kantareller

Så kom ändå den underbara Svenska sommaren till slut 🙂 efter kalla regniga Maj , Juni och Juli så levererar Augusti hittills underbart sommarväder!- bara att njuta! En härlig fläskfilet med Kantareller går snabbt att laga och njuta av på en solvarm altan. 

 Fläskfilet med kantareller

600 gram fläskfilet

1 rödlök

1 liter kantareller

3 dl vispgrädde

1 buljongtärning mörk oxbuljong

Smör att steka i

Salt,peppar

—————–

Förväll kantarellerna. Hacka löken. Stek de förvällda kantarellerna och löken i smör och smaka av med salt och peppar , lägg svampröran åt sidan. Putsa och dela fläskfilén i skivor ( ca 1,5 cm tjocka)Stek skivorna så de får fin stekyta.Tillsätt kantarellröran och stek med någon minut innan du sedan tillsätter grädde och buljongtärning.Låt koka ihop sakta ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

 Servera gärna med blomkålspuré. 

 

 

Lämna en kommentar

Under Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *