Fläskfilet med saffranspasta

Ibland blir jag vansinnigt sugen på 90-talsklassiker.Här är en lättlagad klassiker som passar perfekt en fredagskväll i september.

Fläskfilet med saffranspasta

600 gram fläskfilet

Soja

Olivolja

300 gram Tagliatelle

2 morötter

1 zucchini

1 pkt saffran

Salt

1 dl grädde

1 mozzarellaost

Körsbärstomater

Olja & smör att steka i

Ört parmesan

3 dl grovt riven parmesan

2 vitlöksklyftor

Basilika

Persilja

Salt , peppar

——————

Putsa fläskfilén och dela i cm tjocka skivor. Marinera med soja och olivolja.Stek i smör så de får fin stekyta och lägg i ugnsäker form.

Gör örtparmesanen.Blanda grovt riven parmesanost med rikligt med hackad basilika och persilja .Pressa vitlöksklyftorna i osten och blanda ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Skala morötter och zuccini och skär med potatisskalare tunna strimlor.Koka pastan och låt morötter och zuccini koka med sista 2 minuter.Sila av och fräs snabbt i olivolja i varm panna.Blanda saffran med salt och lägg i pannan ihop med grädden och rör runt ordentligt. Under tiden stek klart fläskfilén i ugnen.Servera på pastan med örtparmesanen och mozzarella och ev lite körsbärstomater.

  

Lämna en kommentar

Under Kött

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *