Julens goda köttbullar

”Dan före doppardagen” kanske den härligaste dagen på hela julen ! Idag blir det längdskidåkning innan skinkan ska bakas och provsmakas på kvällen men innan dess julköttbullarna och Emmas Västerbottenpaj! Dessa köttbullar innehåller kokta kalla potatisar och stekt lök – kan kryddas upp med kryddpeppar för att få en julig smak om barnen gillar det 🙂  

  Julköttbullar

500 gram blandfärs

1 kokt kall potatis

1 lök

1/2 dl ströbröd

1 dl vatten

1 ägg

Ev kryddpeppar

Salt, peppar

——————

Blanda vatten och ströbröd och låt svälla ca 5 minuter.Riv löken och stek i smör tills den blir mjuk ( ej brun)koka en potatis.

Knäck och blanda ägget med ströbrödet och blanda i köttfärs och övriga ingredienser. ( när potatis och lök är kalla) forma till små köttbullar och stek i smör. 

   

Leave a Comment

Filed under Jul, Kött

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *