Kyckling på buffébordet till Valborg

Så var det Valborg och sista April! En solig cykeltur genom skogen till knytkalas där vår lott var att göra en bufferätt med kyckling- jag hör en marinad som den färdigstekta kycklingen får dra i  ett par timma innan servering.Kyckling på buffébordet


12 personer som buffe

2 kg kycklingfiléer

Marinad

1 1/2 dl olivolja

1 1/2 dl balsamvinäger

2 vitlöksklyftor

2 msk honung

3 msk hackad timjan

3 msk hackad Rosemarin

1 msk torkad oregano

Peppar

——————

Stek kycklingfiléerna i olivolja och gör klara i ugn 175 grader 15 minuter.Låt svalna något.Blanda allt till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden ett par timmar.innan servering skiva upp kycklingen och skeda över marinaden.Dekorera med timjan och rosmarin

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *