Kantarell röra till Wienerschnitzel 

Alldeles,alldeles för ”stökigt” på jobbet just nu 🙁 , och jag får absolut ingen energi att laga mat, så på sista tiden har det mest blivit snabba pastarätter eller sushi.Det är verkligen viktigt att ibland fylla på energin för att bli kreativ.Idag är det onsdag och jag måste göra en kraftansträngning att inte ta till köttbullarna igen 🙂 Ut i trädgården bland blommor i underbara höstfärger för att ladda energi.En långsam löpning ner mot vattnet.Skog och torg svämmar just nu över av kantareller, och idag  gör jag en röra på tomater, lök och kantareller ,-till det en klassisk wienerschnitzel-det går  alltid hem hos barnen och med lite stekt potatis blir det en härlig ” mitt i veckan” middag.IMG_5876

 Kantarellröra till Wienerschnitzel 

Kantarell röranIMG_5883

1 liter kantareller

4 tomater

3 vita lökar

Salt,peppar

Schnitzel

4 kalvschnitzel

2 uppvispade ägg

Mjöl

Ströbröd

Salt, peppar

——————–

Dubbelpanera schnitzeln i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd, salta och peppra.

Rensa och dela kantarellerna. Skala och hacka löken.Skala och kärna ut tomaterna innan du hackar dem.Förväll svampen tills all vätska kokat in.Tillsätt smöret samt lök och stek några minuter.Tillsätt tomathacket , blanda runt.

Stek Schnitzeln i smör på båda sidor.Servera med kantarell röran samt stekt potatis.  IMG_5887

Inspiration till höstmat bland blommor i fina höstfärger ! IMG_5877

IMG_5878

Slänger även ihop lite blåbärsmuffins som Emma får dekorera som onsdagsmys.  

   

Lämna en kommentar

Under Kött, Röror och plock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *