Aioli till Havskräftor

Om Havskräftor är riktigt bra kokta – helst direkt efter de är fångade på båten i havsvatten – behövs nästan inga tillbehör, men för att få en lite matigare rätt så är det gott med nybakt bröd och en hemmagjord Aioli. Denna Aioli är superlätt att göra och passar också bra till fisksoppa och att doppa bröd i.

IMG_6822

Ailoi

4 st vitlöksklyftor

3 st äggulor

1,5 dl neutral olja

0,5 tsk salt

1,5 tsk äppelcidervinäger

——————————————

Pressa vitlöken i en mixerbunke, mixa ner äggulorna.

Vispa sedan ner oljan droppvis.

Smaka av med salt och äppelcidervinäger.

IMG_6816

IMG_6819

Lämna en kommentar

Under Såser och Dressingar, Skaldjur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *