Rabarberchutney

Det växer så det knakar ute i det strilande vårregnet, och nu har det äntligen blivit dags att skörda säsongens första Rabarber.IMG_7379

Rabarber är så gott och kan användas till så mycket. Förutom  efterrätter  som pajer och tillsammans med jordgubbar så brukar jag göra denna supergoda Chutney.Den passar bra till grillade kötträtter. Blanda gärna ut den med lite crème fraiche så får du en smakrik sås.IMG_7394

Rabarberchutney

500 gram rabarber

2 rödlökar

1 1/2 msk ättiksprit

3/4 dl vatten

5 dl socker

1 tsk mald ingefära

1 1/2 msk curry

2 tsk salt

1 hackad chilipeppar

6 torkade finhackade aprikoser

——————————————————-

Skär rabarbern i bitar. skiva rödlöken och hacka i mindre bitar.IMG_7381

Lägg rabarber och lök i en kastrull och häll på vattnet och ättikspriten.

Låt koka sakta 10 minuter.

Rör ner resten av ingredienserna och koka sakta chutneyn tills den tjocknar, det tar ca 30-40 minuter.

Häll upp på rengjorda varma glasburkar och sätt på lock.IMG_7390

Lämna en kommentar

Under Röror och plock, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *