Fikonmarmelad med mandel – underbar till ost !

Vi är en ostälskande familj ! Ett par ostar i veckan förbrukar vi lätt till frukost och mellanmål. När det kommer till dessertostar har vi lite olika smak men hårdosten Primadonna är allas favorit. Om du gillar ost och inte har prövat – pröva !IMG_7450

Till det en enkel fikonmarmelad med mandel och lite baguette till. -I bland behöver guldkant inte vara så svårt.

Fikonmarmelad

0,5 kg torkade fikon

vatten

5 dl strösocker

1 citron , saft och skal

100 gram grovhackade skållade mandel

——————————————————————-

Blötlägg fikonen under natten.

Koka fikonen mjuka i blötläggningsvattnet i ca 10 minuter. Rör hela tiden om så det inte bränner.

Ta upp fikonen ur vattnet och mixa till en slät massa.

lägg fikonmassan i en gryta tillsammans med socker och citron. Låt koka upp sakta och koka sedan sakta i ca 10 minuter. Rör så att inte marmeladen fastnar.

Blanda ner den skållade grovhackade mandeln när ett par minuter av koktiden återstår.

Häll upp marmeladen på rengjorda heta burkar och förslut locket.IMG_7452

Lämna en kommentar

Under Röror och plock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *