Jag är totalt oduglig på att beräkna åtgång på mat… Något av det värsta som kan hända mig är att jag har för lite mat när vi har middagsgäster och det vill jag inte utsätta mig för !Därför har vi oftast en del rester över.Jag försöker ändå vara klimatsmart och ”sustainable”. När vi grillar har jag tagit för vana att ha en låda i frysen där vi lägger allt som blir över, det blir sedan en superläcker pytt i panna när vi fått ihop tillräckligt mycket.
Denna helg blev det en hel del grillat och resterna hann inte ens in i frysen så i dag kör vi pytt på goda flapsteaks och italienska korvar. Det mesta funkar att göra pytt på, lägg bara till stekt potatis och gärna massor av finhackad stekt lök och denna fantastiskt enkla och goda senaps crème fraiche så får du en riktig festmåltid så här på måndagen.
Pytt i panna med senaps crème fraiche
Rester av kött och korvar från grill eller stek
Kokt potatis
lök
2-3 msk dijonsenap
salt,peppar
———————————————————–
Dela resterna av kött och korv i lagom stora bitar. Dela potatisen och finhacka löken.
Stek lök i panna med smör och olja.
Stek potatis i ugn 220 grader tills den får fin stekyta.( alt i stekpanna)
Blanda crème fraiche med dijonsenap och salt och peppar. Smaka av så du får ” din” favoritsenapssmak !
Sist stek upp köttet och ev korvar och servera allt på ett stort fat alternativt en plåt.