Jordgubbstårta till Mor

Mors dag, -den där härliga dagen när du som mamma bara förväntas ta det lugnt och bli servad av barnen 🙂 Själv tillbringade jag dagen på Artipelag -en underbar konsthall i skärgården med olika utställningar, just idag passande tema ”Skägårdskonst”. Att det dessutom var fantastiskt försommarväder och att det där finns en restaurang med riktigt bra skärgårdslunch gjorde upplägget till en härlig heldag.morsdag 2mordsga3

 

 

 

 

 

 

Väl hemma väntade en trerättersmiddag och kronan på verket en riktigt  härlig Jordgubbstårta. Vilket privilegium och lyx att ha sådana barn 🙂

morsdag

Jordgubbstårta till Mor

Sockerkaksbottnar ( färdigköpta eller hemgjorda)

Hallonsylt

Vaniljcreme

Vispgrädde

Färska jordgubbar

——————————————————————

Dela till 3 bottnar. Lägg ett orentlig lager vaniljcreme på första lagret. Lägg ett ordentligt lager hallonsylt på andra lagret. Lägg på vispgrädde över tårtan och dekorera med färska jordgubbar.morsdag1

 

Lämna en kommentar

Under Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *