Bruschetta

Svensk sommar – det enda som är säkert är att vi verkligen glömmer lätt. Så fort det har varit några fina dagar så invaggas i alla fall jag i drömmen om att i år, i år blir det nog en sådan fantastisk fin sommar med värme som varar flera månader. Det blir ett snabbt uppvaknande när regnet kommer och temperaturen snabbt rasar ner till 17 grader igen och vattentemperaturen vid Tofta på Gotland är nere på 14 grader.

Men inte mycket att göra – vädret är verkligen ” Gods business” och bara att njuta av ledighet med korsord och matlagning.

Vi åker en tur till andra sidan ön och hälsar på duktiga grannarna som driver en av Gotlands absolut bästa restauranger – Pighuset Tapas och Cava ! Är du på Gotland åk dit -såå goda tapas i härlig miljö .

Smårätter är kul att göra och gott att äta, i längtan till värme och med inspiration från Tapasbaren så får smaken av solmogna tomater kompensera det regniga/ kalla vädret i form av en härlig Bruschetta.

20140713-212442-77082588.jpg

Bruschetta

4 skivor lantbröd

1 vitlöksklyfta

1/2 dl olivolja

4 tomater gula och röda

1/2 kruka  basilika

salt,peppar

———————————————–

Gnid in brödet med vitlök och stek brödskivorna i olja och vitlök tills de får fin färg. ( Har du ugn kan du grilla där)

Skär tomaterna i små tärningar  och blanda med strimlad basilika.

Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar.

Fördela tomatröran på brödskivorna och dröm dig bort till Italien.

 

20140713-212518-77118866.jpg

Lämna en kommentar

Under Röror och plock, Smörgåsar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *