Mammas Hallonkräm

Sommar, -vi förknippar alla ordet med olika minnen,lukter och smaker.Jag tänker på ett långt sommarlov med salta bad i skärgården.Mamma gjorde hemmagjord kräm av olika bär som vi åt till frukost innan vi tog skärgårdsbåten ut till Vrångö där vi badade och fiskade krabbor,åt picknick och sov middag innan vi tog båten hem igen på eftermiddagen.

Idag plockade vi Hallon på Stenhuse Gård, massor av hallon ! Gott med bara gräddmjölk och underbart att koka kräm på !

20140716-214522-78322947.jpg20140716-214559-78359045.jpg20140716-214145-78105797.jpgMammas Hallonkräm

500 gram hallon

5 dl vatten

1 1/2 dl socker

1/2 lime ( saften)

2 msk potatismjöl

4 msk vatten

—————————————————–

Koka upp hälften av bären med vatten och limesaft.

Gör en redning av potatismjölet och vatten . Vispa ihop så det inte är några klumpar.

Red i potatsmjölblandningen i bärkoket och låt koka upp sakta under omrörning.

Kyl krämen i vattenbad och låt svalna. Vänd sedan ner resten av hallonen i blandningen.

Häll upp i en skål och ställ i kylen ett par timmar.

Servera med mjölk eller vispad grädde.

20140716-214228-78148364.jpga sommar gotalnd1a sommar 14 aa sommar gotlan

Leave a Comment

Filed under Dessert, Röror och plock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *