Saltimbocca med tagliatelle

Några dagar hemma för tvätt och ny packning innan vi åker vidare till Västkusten ! Lite skönt att landa in hemma i ett ganska ensamt villaområde mitt i Juli.Varmt och härligt, och frågan är om inte katten är gladast att vi är hemma några dagar  🙂tvättchippen

Saltimbocca är en härlig rätt som såklart kommer från Italien och betyder ” Hoppa in i munnen ”.Rätten består av kalvkött, toppat med skinka och salvia.Salvian har jag verkligen lyckat IMG_8039med i år ! Stora härliga plantor som övervintrat i den  milda vintern  från förra sommaren och nya friska plantor från i år. Bra att plocka och frysa in till vintern.Saltimboccan avnjuts såklart med pasta och i Italien har man oftast bara vitt vin i såsen, jag blandar ut med lite grädde och kalvfond för att få lite mustigare.

Saltimbocca med tagliatelle

8 skivor kalvinnanlår

8 skivor parmaskinka

16 blad färsk salvia

2 dl torrt vitt vin

2-3 dl grädde

2 msk kalvfond

Salt,peppar

olivolja,smör

————————————————————

Lägg en skiva parmaskinka på varje kalvskiva salta,peppara och lägg på salvia blad.Vik över ena sidan till hälften och andra sidan till hälften.

Stek i smör och olivolja.

Tillsätt vin och grädde, salta och peppra.

Koka pasta till och servera med sallad och färskriven parmesan.saltimbocca

 

 

Lämna en kommentar

Under Kött, Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *