Marängsvissglasstårta med färska bär

Min pappa älskar efterrätter. Barnen pratar fortfarande om när vi var på en av Göteborgs finaste restauranger och morfar beställde in en 7-rätters avsmakningsmeny – av efterrätter.

Därför är det en självklarhet att göra en riktigt läcker efterätt när morfar nu kommer på besök i Grundsund.

Detta är en blandning av glasstårta och marängsviss , massor av färska bär till det -det kan väl bara inte misslyckas.

20140728-222725-80845239.jpg

Marängsvisstårta med färska bär

4 dl vispgrädde

2 dl grekisk yogurt

1 äggula

1/2 dl florsocker

1 vaniljstång

1 citron ( rivet skal)

ca 80 små maränger

1 dl chokladsås

Jordgubbar eller andra bär till servering

——————————————————

Vispa grädden.

Blanda yogurten med äggulan och florsockret. Skrapa ur vaniljstången och lägg vaniljskrapet i yogurtblandningen ihop med citronskalet.

Vänd ner yogurtblandningen i den vispade grädden.

Bred hälften av blandningen i en form med avtagbar kant. Lägg på ett lager med maränger och ringla över lite chokladsås.Upprepa proceduren med ett lager gräddblandning, maränger chokladsås och grädde igen. Avsluta med lite ringlad chokladsås.

Täck över och låt frysa i minst 4 timmar.

Innan servering ta fram tårtan minst 15 minuter innan servering.

Dekoreramed färska bär.

20140728-222401-80641089.jpg

20140728-222359-80639112.jpg

20140728-222400-80640123.jpg

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *