Kantarellpasta med lövbiff & färsk spenat

Nu är den härliga kantarellperioden igång. Uppe i fjällen lär det vara tjockt med kantareller.Så gott! Hinner man inte åka upp till fjällen eller leta i sina närmsta skogar så är det även tjockt med kantareller på torget och det var där jagköpte mina idag.

IMG_9282.JPGIMG_9282.JPG

 

Det godaste man kan göra med kantareller är nog en härlig toast med smörstekta kantareller. Idag blev det i stället en pasta med en sås av krämiga kantareller och lövbiff – mackan får komma imorgon !IMG_9285.JPG

 

Kantarellpasta med lövbiff & färsk spenat
300 hg kantareller
250 gram lövbiff
1 gul lök
1 vitlök
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1 skvätt vitt eller mousserande vin
En näve färsk spenat
Salt,peppar

—————————————————
Börja med att rensa svampen och förväll den i het panna.Lägg på ett fat.Hacka lök och vitlök och strimla biffen.Stek lök , vitlök och lövbiff tills de fått lite färg.Tillsätt svampen och en skvätt vin och låt viner koka in samtidigt som du blandar allt. Tillsätt grädden och kalvfonden, salta och peppra.
Låt allt koka ihop ordentligt och smaka av med salt, peppar och ev mer fond. Rör ner en näve spenatblad ett par minuter innan servering och servera sedan med pasta och riven västerbottenost.IMG_9288.JPG

 

 

Lämna en kommentar

Under Kött, Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *