Syltade päron med Rosmarin

En härlig lördag i Augusti, strålande sol och över 25 grader fortfarande.Hade det inte varit för att blommorna i trädgården nu var Flox och Höstanemon, i stället för Digitalis och Brudslöja  så hade man kunnat tro det var början av Juli.

IMG_9347.JPGIMG_9351.JPGEtt par päron som köptes tidigare i veckan behöver tas om hand och eftersom jag har mycket Rosmarin i trädgården gör jag en inläggning som kommer passa bra till höstens söndagsstekar eller ännu hellre uppe i fjällen till viltkött.

IMG_9320.JPGSyltade päron med Rosmarin

1 kg päron
Lag
8 dl vatten
4 dl socker
3 dl äppelcidervinäger

Färsk rosmarin

Skölj päronen men behåll skal och stjälk på.Skrapa stjälken med en kniv.
Koka upp alla ingredienser till lagen.
Lägg i päronen och låt koka sakta under lock tills de blir mjuka men inte mosiga.( al dente)
Plocka bort rosmarinen och lägg upp i rengjorda glasburkar.
Lägg i ett par nya kvistar rosmarin och förslut lock. Förvara mörkt och svalt.IMG_9323.JPG

 

 

 

Lämna en kommentar

Under Övrigt, Saft &Sylt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *