Kyckling i dragonsås

Det bästa med matlagning är att du verkligen kan variera huvudråvaror närmast i det oändliga.Ta tex kyckling-en favoritråvara både till vardags och fest för de allra flesta, oavsett vilket land eller kontinent du bor i.

Min lillasyster väckte för ett tag sedan liv i ett av min mammas gamla klassiska kycklingrecept,- Kyckling i Dragonsås- supergott och enkelt att laga.Nu när mamma är uppe och hälsar på några dagar för att vinka av barnbarnet inför hans långresa,så passar det ju perfekt att testa och kanske uppdatera receptet lite, jag och mormor som är lite trött i benen efter många timmar på stan möts av barnbarnet på moppe utanför ICA som skjutsar hem mormor 🙂

IMG_9408.JPG

IMG_9399.JPG

Kyckling i Dragonsås
1 purjolök
4 kycklingfiléer
10 champinjoner
4 dl grädde
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 msk dijonsenap
1/2 citron
Färsk dragon ( eller torkad)
Smör / olja att steka i
——————————————
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.Hacka purjolöken och dela champinjonerna.
Fräs lök och champinjoner i smör/olja.
Bryn kycklingbitarna tills de får fin färg .Tillsätt, grädde, vatten, dragon och buljongtärning och låt puttra ihop. Lägg i dijonsenap och smaka av.Smaka av med ev mer dijon eller Dragon.Dela citronen i mindre delar och lägg i.
Låt koka ihop och smaka av.

IMG_9402.JPG

IMG_9398.JPGIMG_9413.JPG

Lämna en kommentar

Under Fågel, Kyckling, Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *