Dinkelpaj fylld med kyckling prosciutto och fetaost

Vilken underbar sensommardag !

Hade det inte varit för de gulnande löven hade man lätt kunnat tro det var Juli och inte mitten september! Kör en löparrunda genom skog och ner till havet. Privilegierad !

IMG_9540.JPGIMG_9769.JPG

Har inte planerat någon middag och har ingen bil så det får helt enkelt bli något av det som finns hemma. Jag är ingen ”matpaj älskare” men ibland är det praktiskt att slänga ihop en paj i stället för pasta och fylla den med lite av varje. Jag hade lite kyckling, lufttorkad skinka och fetaost hemma men ta det du har 🙂 Jag gör pajskalet på dinkel – gott och lite nyttigare.

 

 

 

IMG_9773.JPGDinkelpaj

3 dl dinkelmjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
——————————–
Blanda ihop mjöl och smör tills smöret är finfördelat.IMG_9770.JPG
Häll på vattnet och blanda ihop till en deg.Kavla ut och fyll en pajform .
Förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.

Fyllning

2 kycklingfiléer

5 skivor prosciutto

1 gul lök
1 dl grädde
1 msk fransk senap
1 msk kycklingfond
Salt, peppar
20 gram färsk spenat
1 paket fetaost
1 näve riven ost
———————————–
Dela skinkan och kycklingen i mindre bitar.Skala och hacka löken.IMG_9772.JPG
Bryn lök och kyckling.
Lägg i skinkbitarna
Häll på grädde , buljong, senap och salta och peppra.
Låt koka sakta till såsen nästan kokat in.

Äggstanning
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
Fetaost
Riven ost
Salt, peppar
——————————
Lägg fyllningen i det förgräddade skalet. Lägg på spenat och smula över fetaost och riven ost.
Grädda i 225 grader ca 25-35 min.Lägg på Folie i slutet om osten börjar få för mycket färg.IMG_9774.JPG

 

Lämna en kommentar

Under Kyckling, Paj och Omelett

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *