Godaste Plommonmarmeladen

De goda Victoria plommonen som jag plockade häromdagen har kort livslängd och nu får det bli marmelad av resten ! Riktigt gott till en ostbit eller varför inte istället för gelet  till fläsksteken.IMG_9858.JPG

Innan jag skaffade mig en karamell termometer har jag haft svårt att få till den där perfekta marmeladkonsistensen, men med termometer blir den perfekt. 106 grader ska den upp i , -akta bara så du inte bränner plommonen i botten på kastrullen.IMG_9829.JPG

Plommonmarmelad
500 gram urkärnade plommon
1 dl vatten
1/2 citron

300 gram socker

Skölj plommonen innan du sedan delar och kärnar ur dem.Lägg i tjockbottnad kastrull. Häll på vattnet. Riv skalet från citronen och pressa i saften.Koka plommonen tills de är mjuka.
Tillsätt sockret och var noga med att pensla bort socker från kastrullens kanter med vatten- de bildar annars lätt sockerkristaller som blandas ner i marmeladen.
Koka marmeladen tills den når 106 grader. ( har du ingen termometer testa genom att ta lite marmelad på en tallrik som varit i frysen. Dra med en gaffel – om spåren inte flyter ihop så är marmeladen klar)
Häll på rengjorda varma burkar och tillslut med lock.

IMG_9834.JPG

IMG_9840.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9819.JPG

Lämna en kommentar

Under Saft &Sylt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *