Potatis & Morots stomp till Boeufen

Efter en tidig lördagsmorgon och många timmar på ”loppis” har vi nu blivit av med massor av kläder på ett lite mer hållbart vis än att bara kasta.

IMG_0081.JPGIMG_0084.JPG

Skönt att komma hem och ha goda vänner på ingång och Bouef Bouruignonen som jag gjorde i torsdags ska nu bara fixas det sista på.Den har nu fått en mörk färg , stek upp smålök, fläsk och champinjoner och blanda ner ihop med persilja innan servering.

Till detta gör jag ett smakrikt Stomp,- godare än potatismos enligt mig. Jag fuskar dock och blandar i lite grädde , det ska det egentligen inte vara i stomp:) Lite nybakt bröd, en sallad – och lite franska goda ostar efteråt.

 

 

 

IMG_0087.JPGIMG_0093-0.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0094.JPG

Potatis & Morots stamp

10-12 potatisar
3-4 morötter
100 gram smör
1 dl grädde
1 dl grovhackad persilja
Salt , peppar
———————————
Skala och koka potatisen ihop med morötterna.När den är kokt häll bort vattnet och blanda i smör och grädde, stompa grovt med en potatismosmosare.Blanda i persiljan. smaka av med salt, peppar.IMG_0102.JPG

IMG_0103.JPG

Lämna en kommentar

Under Potatisrätter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *