Enkla Fiskgrytan med Ris & Skagen

Vi försöker att servera fisk till middag åtminstone 1 gång per vecka. Fryst lax och torskrygg kan varieras med såser och olika smaksättningar och i olikaformer i det oändliga.Den här enkla fiskgrytan kan du äta med både potatis , ris eller pasta. Idag piffar vi till den lite extra med lite Skagenröra.IMG_0417.JPG

Enkla fiskgrytanIMG_0409.JPG
400 gram lax
200 gram torskrygg
1 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl tärnad rotselleri
6 st körsbärstomater

30 gram färsk spenat

1 dl vitt vin
3 dl grädde
1/2 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
Smör och olja att steka i
Dill , persilja
Chilipeppar
Salt,peppar
——————————–
Skala och hacka löken och vitlöken och rotsellerin.
Skålla tomaterna i kokande vatten , ta av skalet och dela i mindre bitar.

Fräs lök,vitlök och rotselleri + örterna i smör och olja till de blir mjuka men inte får färg. Tillsätt vinet och vattnet och låt bubbla in någon minut. Tillsätt sedan grädden, buljongtärningarna,, chilipeppar, tomaterna och tomatpurén. Låt koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt sedan fisken som du delat i mindre bitar. Låt koka sakta ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.Strax innan serveringen tillsätt spenaten och rör runt försiktigt.

Vi serverar idag med ris, broccoli och lite skagenröra.IMG_0414.JPG

2 kommentarer

Under Fisk & Skaldjur

2 kommentarer till Enkla Fiskgrytan med Ris & Skagen

  1. Barbro

    Snygg ny layout på bloggen !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *