Krabba med Rouille

När jag längtar efter skaldjur och tar en tur till Hallen eller den lokala fiskaffären för att köpa dessa goda delikatesser så längtar jag alltid hem till Västkusten ! Idag pris havskräftor Göteborg 198 kr/kg , -havskräftor Stockholm 698 kr/kg !! Visst är det dyrt med transporter men detta känns mer som ett rån! Det får bli Krabba i stället för havskräftor.Detta är absolut bästa tiden för Krabba , och så gott med bara en hemgjord Rouille , rostat bröd, Västerbottenost och Kantarellpaj .IMG_0440.JPG

RouilleIMG_0426.JPG
2 skivor formbröd
2 äggulor
1 vitlöksklyfta
1/2 paket saffran
1 1/2 dl olivolja
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm chiliflakes
———————————–
Kantskär och lägg bröder i blöt 5 minuter i vatten . Krama ur brödskivorna och mixa med äggulor och vitlök.tillsätt droppvis olivoljan under tiden som du mixar slät.Lös upp saffran med lite vatten och tillsätt ihop med chiliflakes i röran.Smaka av med paprikapulver och salt.IMG_0428.JPG

Kom ihåg att spara skalen och koka fond på dem – blir en underbar soppa !IMG_0443.JPG

Leave a Comment

Filed under Fisk & Skaldjur, Såser och Dressingar, Tillbehör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *