”Meat free” Lasagne

Jag har inte lagat eller ätit mycket vegetariskt fram tills dess att jag nu börjat med ” Meat free Mondays” .En anledning till det är att jag tycker smakerna ibland kan bli lite ” fadda” , och allt vegetariskt smakar lite ” same same”.Jag börjar nu tänka om i detta, -det går att variera smakerna.Idag testar jag att göra en vegetarisk Lasagne till vår ”Meatfree Monday”, jag försöker blanda en hel del smaker och konsistenser för att få den där helheten och smakupplevelsen i munnen . Lasagnen blev supergod – tycker i alla fall jag och Emma!IMG_0469.JPG

” Meatfree ”LasagneIMG_0458.JPG
Sås vit
1 zucchini
4 dl lätt creme fraiche ( jag väljer laktosfree”
1 dl svarta urkärnade oliver
1 dl riven parmesan ost
Salt, peppar

Sås röd
1 burk ( ca 400 gram) krossade tomater
1 vitlök
1 gul lök
6 champinjoner
1 grönsaksbuljong tärning
OlivoljaIMG_0456.JPG
1 tsk strösocker
—————————————

Skala och hacka lök och vitlök och svamp.Fräs i olivolja .( har du en skvätt vitt vin – tillsätt det)tillsätt tomatkrosset och buljongtärningen och låt koka sakta 5-10 minuter . Salta och peppra.

Skala och dela zucchinin. Fräs olivolja tills den fått fin färg . Tillsätt oliverna och creme fraîches och låt koka sakta 5-10 minuter . Smaka av med salt och peppar.Tillsätt den rivna parmesanosten och låt smälta.
Smörj en ugnsäker form med smör . Lägg ett lager tomatsås i botten och lägg sedan ett lager lasagne plattor på detta . Varva vit sås , röd sås och lasagneplattor. Avsluta med vit sås och riven parmesan. Ugnsbaka i 175 grader ca 20-25 minuter . Servera med färskriven Parmesan ost och ät ihop med en grön sallad.IMG_0459.JPG

IMG_0475.JPG

Lämna en kommentar

Under "Meatfree Monday", Pasta, Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *