Afternoon Tea med Engelska Scones

Open Kitchen är i London och självklart går vi och äter en riktig klassiker, Afternoon Tea. Finns det något mer Engelskt tro ? Jag som bott ett drygt år i England älskar de små goda cucumber sandwitchen , de goda små bakverken och självklart små goda scones med ”cornish clotted cream” och ”english jam”.BB BAKERY SCONES

Det finns en del riktigt klassiska afternoon tea ställen i London men idag prövar jag och Emma; BB Bakery i Covernt Garden.De har hela det klassiska upplägget, inklusive Champagne men lokalen känns ändå lite modern med roliga modeteckningar som passar en shoppingsugen 14-åring.BB BAKERY MODE

 

Engelska Scones

4 dl vetemjöl

50 gram smör

1 1/2 dl grädde

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

Till pensling

grädde

————————————

Rör ihop de torra ingredienserna med rumsvarmt smör.

Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.

Platta ut degen till ca 2 cm tjock och ta ut rundlar med hjälp av ett mått eller glas. Lägg på en plåt och pensla med grädden.

Grädda i 225 grader ca 10 minuter tills scones fått fin färg.

Ät med grädde ( gärna clotted cream) smör och en god marmelad.BB BAKERY KAKA

 

IMG_0579.JPGIMG_0581.JPGIMG_0594.JPGIMG_0602.JPG

Leave a Comment

Filed under Bakning, Bröd, Matinspiration, Övrigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *