Gratinerade ” Smashed potatoes”

45 dagar till jullov och snön faller i fjällen ! Nu får vi inventera både pjäxor och skidor, och snart åker julböckerna och julrecepten fram. I pressbyråns tidningsställ säljs det redan både hemmafix och matfix i tema Julen. Tittar på bilderna från förra veckans Londonresa då jag tyckte att varuhusen var tidiga med jultemat men allt går ju så snabbt, nu är det även här. -”Destination Christmas ”-Det som tidigare startade vid första advent har nu redan börjat , -och jag som älskar julen gillar det !:)

Jag börjar ändå INTE med tema julmat. Onsdagsmys och då får det  blir det helstekt kyckling med gratinerade ”Smashed Potatoes”- ett gott sätt att alternera klyftpotatis på!IMG_0839.JPG

Gratinerad ” Smashed potaties”IMG_0833.JPG
8-10 potatisar ( gärna delikatess eller små potatisar)
100 gram smör
100 gram riven ost
Flingsalt
Svartpeppar
————————————
Tvätta potatisen och koka hel i 10-15 minuter.
Häll olivolja på ett ugnssäkert fat och baka klar potatisen i 225 grader ca 10-15 minuter .(potatisen ska vara klar och ha lite fin färg)
Gör ett kors med en kniv i varje potatis och ” smasha” med en potatismosare försiktigt så att potatisen öppnar sig men inte blir helt mosad.
Lägg en ordentlig smörklick i varje potatis , salta med grovsalt och sprid över riven ost innan du pepprar och gratinerar i ugn tills potatisen fått fin färg.- Vi äter idag till helstekt kyckling och grön spenatsallad.” Carpe Diem”- njut av vardagen !IMG_0842.JPG

IMG_0678.JPG

 

Leave a Comment

Filed under Potatisrätter, Tillbehör, Vegetariskt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *