Gravad lax med Jul smak

”Dan före dan före dopparedan” -En kall men underbart solig dag med härlig skidåkning och lunch på fantastiska restaurang 1000.

Julafton om 2 dagar och nu är det dags att grava laxen som ska ligga 2 dygn.Testar en variant med lite julkryddor.

IMG_1582.JPGGravad lax med Jul smak
1 kg laxfile benfri med skinnet kvar
3 msk salt
3 msk socker
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
1/2 tsk kryddpeppar
1 tsk hela nejlikor
1 krm mald svartpeppar
————————————-
Se till så alla ben är borta. Blanda salt och socker med resten av kryddorna.
Lägg hälften av blandningen på ett fat och lägg laxen med skinnet upp. Lägg på resten av blandningen på laxen
och gnid in ordentligt.Täck med plast och ställ in i kyl 2 dygn . Vänd laxen få och då. Efter 2 dygn : spola snabbt av laxen med kallt vatten och torka av försiktigt. Njut med hovmästarsås :)

IMG_1671.JPGIMG_1666.JPG

Fantastiska restaurang 1000 ,- mitt på fjället!

IMG_6456.JPG

En Kleming med renröra och lax på 1000- Magiskt!

IMG_1646.JPG

 

Leave a Comment

Filed under Fisk & Skaldjur, Jul

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *