Middag i härliga fjällen och vad passar väl bättre en en meny baserad på lokala råvaror?!
Rökt röding följt av en viltskavgrytamed sting av fransk dijonsenap.
Viltskavgryta
400 gram renskav eller viltskav
1 gul lök
500 gram förvälld svamp- jag blandar kantarell och Karl Johan
1-2 msk dijonsenap
1-2 msk mjöl
3 -4 del vispgrädde
1 dl vatten
1 -2 msk kalvfond
10-12 enbär
Smör att steka i
Salt,peppar
————————————–
Bryn renskavet i smör.
Skala och finhacka löken. Bryn lök med svamp och blanda sedan ner det brynta renskavet. Salta och peppra och pudra över mjölet innan du tillsätter vatten, kalvfond samt grädde.Låt koka ihop 15- 20 minuter. Smaka av med soja ? Salt och peppar. Späd ev med mer grädde.
Servera med potatis stomp smaksatt med västerbottenost samt rårörda lingon.
Gott till ; en grönsallad med en örtvinägrette.
Mycket nysnö idag och helt magisk i skogen:)
Sedan härlig middag.Rödingröra och laxmousse i glas.Sedan renskav med potatisstomp och lingonketchup.