Fjällets mustiga gryta av Renskav

Middag i härliga fjällen och vad passar väl bättre en en meny baserad på lokala råvaror?!
Rökt röding följt av en viltskavgrytamed sting av fransk dijonsenap.

IMG_1909.JPG

Viltskavgryta
400 gram renskav eller viltskav
1 gul lök
500 gram förvälld svamp- jag blandar kantarell och Karl Johan
1-2 msk dijonsenap
1-2 msk mjöl
3 -4 del vispgrädde
1 dl vatten
1 -2 msk kalvfond

10-12 enbär
Smör att steka i
Salt,peppar
————————————–
Bryn renskavet i smör.
Skala och finhacka löken. Bryn lök med svamp och blanda sedan ner det brynta renskavet. Salta och peppra och pudra över mjölet innan du tillsätter vatten, kalvfond samt grädde.Låt koka ihop 15- 20 minuter. Smaka av med soja ? Salt och peppar. Späd ev med mer grädde.

Servera med potatis stomp smaksatt med västerbottenost samt rårörda lingon.

Gott till ; en grönsallad med en örtvinägrette.

IMG_1911.JPG

Mycket nysnö idag och helt magisk i skogen:)

IMG_1921.JPG

Sedan härlig middag.Rödingröra och laxmousse i glas.Sedan renskav med potatisstomp och lingonketchup.

IMG_1929.JPGIMG_1933.JPG

 

Leave a Comment

Filed under Kött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *