Pulled Pork

Läste just att 2014 års ”must food” var Pulled Pork och att det nu började bli ”svårt ute”.Ja, trender kommer och trender går men gillar man Pulled Pork så får det i stället för att vara en trendrätt bli en vanlig middagsrätt:) Pulled Pork är i alla fall ett bra alternativ till Tacos.

Vi äter den idag i hembakade hamburgerbröd men färdiga tortillabröd är ett bra alternativ om du inte hinner baka.IMG_2748.JPGPulled Pork

1 kg Fläskkarré benfri i bitIMG_2759.JPG
1 rödlök
6-8 vitlöksklyftor
1 flaska barbecue Sauce( sweet baby ray’s ca 200 ml)
Salt,peppar

Tillbehör – välj det du gillar bäst!
Hamburgerbröd
Sallad
Guacomole
Gräddfil
Tomatsalsa
Strimlad rödlök
Majs
Tomater

HamburgerbrödIMG_2756.JPG
25 gram jäst
3 dl fingervarmt vatten
1/2 dl olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
————————————
Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet runt om.Lägg karrén i en ugnsfast gryta. Skär klyftor av löken och lägg runt köttet. Skala vitlöksklyftorna och lägg även de runt köttet. Täck köttet och löken med barbecuesåsen , lägg på locket och ställ i nedre delen av ugnen . Låt stå ca 4 timmar. Den är klar när du med en gaffel kan dra sönder karrén med en gaffel.

Hamburgerbrödet
Smula jästen i en bunke och rör ut i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, honung och salt och sedan successivt mjölet tills du får en smidig deg.Låt jäsa 40 minuter. Baka ut till 10-12 bröd .(jag gjorde lite för små bröd – lättare att lägga i fyllningen om de är lite större)Låt jäsa på plåt 30 minuter innan du gräddar i 175 grader ca 10 minuter.

Servera pulled Pork i bröd med de tillbehör du gillar och ringla över den goda inkokta barbecuesåsen.IMG_2766.JPG

IMG_2764.JPG

IMG_2762.JPG

Lämna en kommentar

Under Bakning, Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *