Enkel Yakiniku av lövbiff

Efter en solig men kylig dag fick det bli en kvälls jogg och visst känns det att det är lite vår i luften även om det ör kallt och mörkt.

Sugen på Asiatiska smaker och har lite lövbiff hemma – det får bli en enkel Yakiniku med jasminris.Köttet behöver bara marineras ca 20 minuter och går sedan snabbt att steka upp.IMG_2858.JPG

Yakiniku

600 gram lövbiffIMG_2852.JPG

10 cm tunnt skuren purjolök

1/2 dl sesamfrön

Marinaden

1 dl japansk soja

1/2 msk sesamolja

2 msk socker

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk riven ingefära

———————————-IMG_2856.JPG

Blanda ihop marinaden och strimla sedan lävbiffen och lägg i marinaden. Låt marinera minst 15-20 minuter.

Koka riset.

Rosta sesamfrönen i het panna och skiva purjon fint.

När riset är klart – stek biffen i het panna ihop med marinaden.När köttet nästa är klart lägg i purjon och sesamfrönen och stek ytterligare någon minut. Servera med ris och lite strimlad sallad.

IMG_2860.JPG

Efter en kvälls löpar runda med vårkänsla :)

IMG_2850.JPG

Leave a Comment

Filed under Kött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *