Limemarinerade jordgubbar med vispad Flädergrädde

Onsdag ! Sol ! Mitt i veckan ! ” Lilla lördag”! ” Life is good”!

Så härligt att äntligen se solen igen! Jag älskar värme och borde nog leva på lite varmare bredgrader 🙂 En bra dag på jobbet efter en tuff start på veckan och värd en god middag och lite Rosévin- det är det där med vardagens guldkant och att hitta magin i de små sakerna. Mannen  är ute och reser, men bästa dottern och hennes härliga pojkvän kör onsdagsmiddag/mys med ” mammi” . Jag går upp extra tidigt och lägger lammrostbiffen i vitlök och timjanmarinad innan jag drar till jobbet. Efter lammet blir det Lime marinerade jordgubbar med lättvispad grädde smaksatt med koncentrerad flädersaft som fanns kvar i frysen efter förra sommarens fläderskörd.Smakar sommar och jag älskar ordet som hela Maj månad står för – ” prospering” – En lång, härlig, varm sommar 🙂IMG_3924.JPG

Limemarinerade jordgubbar med vispad Flädergrädde

1 liter jordgubbarIMG_3913.JPG

3/4 dl socker

1 lime – rivet skal + saft av halva

Flädergrädde

3 dl vispgrädde

1 1/2 msk koncentrerad flädersaft

Lite florsocker

———————————–

Riv skalet på limen. Dela och pressa ut saften från 1 halva. Blanda med sockret. Rensa och dela eventuellt jordgubbarna och blanda med lime sockret.

Vispa grädden ihop med flädersaften. Blanda i lite florsocker .

Servera jordgubbarna med grädden och lite citronmeliss. IMG_3917.JPG

Leave a Comment

Filed under Dessert

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *