Knäckig Rabarberpaj

Nu gäller det att servera vårens  primörer så mycket det bara går och  visst är det underbart gott med en rabarberpaj gjord av de första späda rabarberna i maj! Denna paj har en lite knäckig smet över sig och lite ljummen blir så god med vaniljglass.IMG_3849.JPGIMG_3948.JPG

Knäckig Rabarberpaj

500 gram rabarberIMG_3839.JPG

2 dl havregryn

2 dl socker

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

125 gram smör

1/2 dl grädde

1/2 dl ljus sirap

——————————————–

Smörj en pajform.Rensa och dela rabarbern i mindre bitar och lägg i formen.Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och blanda i grädde och sirap i det smälta smöret. Blanda i de torra ingredienserna i smör/ sirapsblandningen. Häll smeten över rabarberna och grädda i ugn 45-50 minuter i 150 grader tills knäcksmeten fått fin färg.Servera med vaniljglass.   IMG_3847.JPG

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *