Salviadoftande Fläskfilet i ugn

1 advent och självklart blir det lussebak! Både traditionella med russin men även med mandelmassa och pärlsocker – jag vet vilken som är min favorit !IMG_6876

Middag med salviafoftande helstekt fläskfilet. 

500 gram fläskfiletIMG_6873

4 vitlöksklyftor

10 salviablad

700 gram delikatesspotatis

2 chorizo korvar

4 morötter

Färska örter

Salt, peppar

Smör, olivolja

——————

Putsa fläskfilén och skär snitt i den där du stoppar in vitlök samt salvia.Salta och peppra och gnid in med örtkryddor.Bryn i rikligt med smör på båda sidor tills filen får gin färg. Lägg den delade chorizon och stek med på slutet.IMG_6870

Tvätta och dela potatis och morötter och lägg i ugnsäkert fat med olivolja. Salta och lägg i örtkryddor. Baka i ugn ca 20 minuter i 200 grader.Ta ut och lägg i fläskfilén och de förstärka korvarna ovanpå potatisen och ställ in ytterligare 20 minuter i ugnen. Ta ut , vila 5 minuter och njut med en Beasås! IMG_6877

1 advent och lussebullarna ska såklart bakas! IMG_6874

…och med socker på …IMG_6861

Leave a Comment

Filed under Bakning, Jul, Kött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *