Godaste Revbensspjällen

Så här innan jul är det så mysigt med lite middagsgäster mitt i veckan.I morgon är det dags igen och jag förbereder idag revbensspjäll genom att förkoka och marinera så vi bara kan grilla på dem imorgon kväll på utegrillen. IMG_7123

Godaste Revbensspjällen

5 kg revbensspjällIMG_7110

1 lök

1 vitlöksklyfta

3 morötter

1 buljongtärning

Lagerblad

Svartpepparkorn

Salt

Marinad

Grillkrydda

Olivolja

——————

Fyll en stor kastrull med vatten. Dela lök,vitlök och morötter och lägg i vattnet ihop med lagerblad, pepparkorn och salt.Lägg i spjällen och koka sakta ca 1 timme.Låt svalna något innan du tar upp dem och gnider in med olja och grillkrydda.Packa ihop spjällen med de kokta lökarna och morötterna och låt marinera under natten.IMG_7115

IMG_7116

Dela spällen och häll på lite marinad innan du grillar 8-10 minuter tills de får fin grillyta. IMG_7121

Emma bakar godaste Hallon grottorna under tiden som jag förbereder morgondagens middag☀️😀 IMG_7114

Ett pepparkakshus bak hann tjejerna också med😘 IMG_7128

 

Lämna en kommentar

Under Jul, Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *