Wallenbergare !

En riktigt klassisk husman – Wallenbergare – serverad med potatismos , rårörda lingon och söta små ärtor.Kan det bli godare en onsdag i början på Mars?!❤️ 

 Wallenbergare 

500 gram kalvfärs

4 äggulor

4 dl grädde

Salt,peppar

1 1/2 dl ströbröd

Smör att steka i

——————

Kör färs och äggulor ihop med salt och peppar i matberedare till en jämn smet.Tillsätt grädden i en fin stråle under det att du fortsatt kör matberedaren. Skölj händerna med kallt vatten och firma till biffar som du lägger i ströbröd .Stek på mellanvärme i rikligt med smör. Servera med mos , ärtor och lingon.Skira ev över lite smält smör. 

 

  

Leave a Comment

Filed under Kött, Svensk husmanskost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *