Pasta med champagne sås på internationella pastadagen

Internationella Pastadagen – då känns middagsvalet självklart.Sås med räkor, avocado och ruccola som tillbehör  till pastan som kokas in i en gräddig champagnesås, kan knappt bli bättre än regnig Oktoberonsdag.

Pasta med champagnesås

400 gram pasta

500 gram skalade räkor

2 avocado

1 lök

4 dl vispgrädde

1 dl champagne eller mousserande vin

2 fiskbuljongtärningar

1 msk tomatpuré

Chiliflakes

———————————

Skala och hacka löken och stek i smör tills den blir mjuk.Tillsätt champagne och låt koka in någon minut innan du tillsätter grädde , fiskbuljongtärningar och tomatpuré.Låt småkoka 15-20 min.Tillsätt chiliflakes och smaka av med svartpeppar.Koka under tiden pastan och sila av.Blanda i den kokta pastan med såsen.Servera med räkor och övriga tillbehör.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *