Frittata med tillbehör

Thanksgiving med familjen.Självklart kalkon ( sök Rådmannens kalkon här) men vid de flesta middagar så behöver man hitta vegetariska alternativ. Jag gör en frittata på potatis, morötter och brysselkål – till den rökt lax, löjrom , smetana och rödlök, ser så gott ut att jag gör det till måndagens meatfree Monday i veckan !

Frittata

4 potatisar

1 morot

6 brysselkål

1/2 gul lök

3 ägg

1 dl olivolja

1 klick smör

Salt, peppar

—————————-

Skala och skiva potatis och morot.Hacka löken och dela brysselkål i mindre bitar.

Stek allt i smör och tillsätt sedan olja och småkoka/ stek tills potatisen blir mjukare ca 10-15 minuter tar detta. Salta och peppra.Knäck äggen och blanda ihop.Tillsätt äggblandningen i pannan och rör ihop.Platta till frittatan och stek på ena sidan, var försiktig så den inte blir bränd.Ta hjälp av ett lock och vänd frittatan och grädda på andra sidan.Servera med rökt lax och tillbehör.

Thanks givning med Göteborgs släktKalkon middag för de som äter kött- prova receptet på Rådmannens kalkon !

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *