Enkla Pain Riche

 

IMG_6640

Det här brödet finns nästan jämt hemma hos oss. Riktigt enkelt med ursprung från Frankrike där mesta tiden går åt till att jäsa.Jag gör antingen degen på förmiddagen för att sedan baka ut den på eftermiddagen, alternativt kalljäser i kylskåpet över natten för att sedan få färska Pain Riche till frukost.

Vill du göra bröden lite nyttigare så blanda i kruskakli och byt ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl.

Pain Riche

6 bagette

50 Gram jäst

10 dl Kallt vatten

3 tsk salt

ca 2,4 liter vetemjöl

 

Blanda ihop degen i matberedare, tillsätt så mycket mjöl så degen är klibbig men ändå inte fastnar på fingrarna.

IMG_6631

Knyt in bunken med plastpåsar och jäs i ca 4-5  timmar ( eller kalljäs över natten i kylskåp)

Dela degen i 6 delar och vrid till ett långa bröd.

Jäs 30 minuter.

Grädda 275 grader ca 15-20 minuter, helst i varmluftsugn – för att få riktigt bra resultat ställ in en plåt med vatten.

Voila – En liten bit av Frankrike att doppa i röror eller äta med smör.

emma bageri

 

 

1 Comment

Filed under Bakning

One Response to Enkla Pain Riche

  1. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *