Timjan marinerad Lammrostbiff

En av barnens absoluta favoriträtter är timjanmarinerad lammrostbiff med både rödvinssås och bearnaise sås.IMG_6825

Jag brukar börja förbereda köttet redan på morgonen. -Plastpåse, i  med olivolja, massor med skivade vitlöksklyftor och timjan- i med lammrostbiffarna ( ca 1 rostbiff/per person) och gno runt så allt blir marinerat- låt ligga i kylen under dagen och ta fram ca 1 timme så det blir rumstempererat innan du börjar steka köttet.

IMG_6804

 

 

 

 

 

Timjanmarinerad lammrostbiff

1 lammrostbiff/person

Olivolja

Vitlök, timjan

salt, peppar

——————————————

Marinera under ett par timmar.

Låt ligga i rumstemperatur under minst 1 timme.

Bryn i het stekpanna.

IMG_6807

Stek färdig i ugn 175 grader med ugnstermometer tills innertemperaturen är 64 grader. Ta ut och låt vila 10 minuter.

 

Servera med rödvinssås, bearnaises sås , potatisgratäng och sallad.

IMG_6824

 

 

1 Comment

Filed under Kött

One Response to Timjan marinerad Lammrostbiff

  1. Daniel Johansson

    På Påskdagen prövade jag ditt recept på timjanmarinerad lammrostbiff med potatis-och jordärtskockegratäng.Helt underbart god tillsammans med en Terra de Brolio!
    Daniel Senior

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *