Schweizerschnitzel

En  kylig första maj och en sådan där dag när man redan till frukosten börjar planera middagen.

Schnitzel gillar alla i familjen sedan vi reste i Österike där man får gigantiskt stora utbankade köttbitar,schnitzel sch men idag blir det det något mer sofistikerade varianten Schweizerschnitzel som har en fyllning av emmentaler ost och skinka.IMG_7313

Schweizerschnitzel

Kalvinnanlår (utbankade skivor)

200 gram Emmentalerost eller Greve

100 gram kokt eller rökt skinka

Till paneringIMG_7307

1 dl vetemjöl

1/2 dl ströbröd

2 ägg + 2 msk vatten

salt,peppar

Smör för stekning

—————————————————–IMG_7312

Banka ut kalvinnanlåret i tunna skivor. Lägg på halva sidan ostskivor och skinka. Vik ihop på mitten.

Vispa upp ägg och vatten.

Vänd schnitzlarna i mjöl blandat med salt och peppar.

Pensla med äggblandningen och vänd i ströbrödet. Låt torka. ( Hit kan du förbereda och sedan låta köttet ligga svalt)

Bryn schnitzlarna i medelvarm panna med rikligt med smör ca 6-8 minuter på varje sida.Servera med citronskivor, engod sallad och Rösti.IMG_7317

 

Leave a Comment

Filed under Kött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *