Pappardelle med kräftstjärtar i vitvinsås,avocado och pepparrot

En sådan där dag på jobbet när man bara hann ta en varmkorv mellan mötena på lunchen och är superhungrig på väg hem.Det enklaste och mest frestande middagsalternativet med en tom kyl hemma,  hade varit att köpa Thaimat eller pizza på vägen hem. Men, eftersom kylskåpet är helt tomt  måste jag  förbi och storhandla. -Det är där,- mellan hyllor och kyldiskar som inspirationen kommer tillbaka ! -Det blir ingen Thaimat,-ingen pizza heller, det blir kräftstjärtar i vitvinsås med avokado, gurkor och pepparrot. IMG_7353

Pappardelle  med kräftstjärtar i vitvinsås,avokado och pepparrot

I burk kräftstjärtar

I bit pepparrot

15 cm av en purjolökIMG_7347

1/2 gurka

2 Avokado

4 dl grädde

1 dl vitt vin

1 1/2 msk tomatpuré

1 1/2 fiskbuljongtärning

1 msk finhackad dill

500 gram pappardelle

Olivolja

—————————————————————————–

Finhacka purjolöken och fräs i olivolja några minuter.

Tillsätt vinet, grädden och fiskbuljongtärningen och lår koka sakta 5 minuter . Tillsätt tomatpuré och smaka av med salt och peppar och låt fortsätta småkoka/sjuda ca 25 minuter.Tillsätt i slutet dillen och rör runt.

Under tiden , riv pepparroten och dela avokadon.

Skala gurkan dela  i stavar och ta ut kärnhuset.

Koka pastan. När färdig ,-sila och låt rinna av.

Innan servering, lägg i pastan i vinsåsen , tillsätt kräftstjärtarna , gurkstavarna och den skivade avokadon och fördela den rivna pepparroten över ( Alternativt,- ha pepparroten i en skål och servera till)IMG_7348

 

 

Lämna en kommentar

Under Pasta, Skaldjur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *