Mormors kardemummakaka

Min mormor var en riktig kakmormor. Till jul,påsk,kafferep och födelsedagar  skulle det finnas småkakor,mjuka kakor och tårtor på kaffebordet.Eftersom det alltid blev mängder av kakor över vid dessa tillställningar så fick vi sedan äta julkakor fram till påsk, påskkakor fram till midsommar  osv…. när vi hälsade på hos mormor och morfar till det traditionella 11-kaffet på lördagar.

Jag har aldrig varit någon stor kakälskare men jag kommer ihåg mormors goda kardemummakaka!Tyvärr har jag inte hennes  orginalrecept på den men denna kaka påminner i alla fall om mormors kaka,- speciellt efter någon dag när den fått  ” vila ” till sig i smakerna.IMG_7575

Mormors Kardemummakaka 

200 gram smör

2 1/2 dl socker

3 ägg

1 dl vispgrädde

4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk nystött kardemumma

2 bittermandlar

————————————————————

Rör smöret vitt ihop med sockret.

Vispa ner äggen.

Tillsätt grädden och rör ordentligt.Rör ner den stötta kardemumman och riven mandel.

Tillsätt mjölet och bakpulvret.Grädda smörad och ströbröad form i ugn 175 grader ca 35 minuter.IMG_7576

 

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *