Sommarsallad med ugnsrostad Prosciutto

Blommande Syrenbersåer.När du går förbi och insuper den härliga doften tas du lätt tillbaka till skolavslutningen i ett varmt klassrum med festklädda välfriserade elever och en nöjd lärarinna som alla snart ska gå på ett långt sommarlov.Slutade vi tidigare i skolan då ? Var sommarlovet inte lite längre,och lite varmare och soligare ?IMG_7562

Syrenerna kommer vara utblommade till skolavslutningen i år men blomningen följs av de härliga pionerna.IMG_7565

När den första pionen blommade drack min mormor alltid champagne i trädgården,-en underbar tradition som vi tagit med oss, men även om Pionen inte slagit ut ännu tar jag ett glas mousserande idag för att fira det fina vädret och för sonens betygsbragd i matte och för att devisen ” slit lönar sig” funkade i det här fallet !IMG_7552

Vi firar med en härlig sommarsallad med ugnsrostad prosciutto, färsk sparris och mozzarellabollar för att alla tillfällen att fira måste tas !IMG_7568

 

Sommarsallad med ugnsrostad Prosciutto

12 skivor prosciutto

10 körsbärstomater

250 gram sallad , jag väljer såklart sommarblandning i dag 🙂

200 gram sparris

1 dl riven parmesanost

2 msk olivolja

10-1 blad basilika

1/1 citron

2 tsk brunt socker

——————————————————————

Blanda en dressing på olivolja, pressad citron ,socker och basilika.

Lägg Prosciutton på bakplåtspapper på en långpanna med lite olivolja. Halvera tomaterna och lägg dem bredvid.Skvätt över lite olivolja och peppra och salta.Ugnsrosta i 175 grader ca 20 minuter tills skinkan är lite knaprig.IMG_7567

Fördela sallad och sparris på ett fint fat. Lägg på prosciutto och de ugnsstekta tomaterna. Lägg ev på ytterligare lite färska körsbärstomater och mozzarella. Häll över dressingen och den rivna parmesanen och servera.IMG_7569

Lämna en kommentar

Under Kött, Sallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *