Mjuka Pepparkakan startar upp svenska ”julstöket”

Nu börjar julmyset ! 4 veckor till jul, då tycker jag det är ok att smyga igång med en mjuk pepparkaka till söndagsfikat! Eftersom jag fortfarande dras med en envis infektion så känner jag just nu inga lukter och smaker – men denna pepparkaka som är en riktig ”kryddbomb” borde få igång dem.
Julens 4 kryddor ( ingefära,kanel,kardemumma & nejlikor) i kombination med Svensk lingonsylt och filmjölk.Finns det något svenskare än pepparkaka, ? när jag äter årets första får jag otroligt mycket känslor och minnen från barndomen, och ja, -jag älskar julen !

-Hej Julen 2014 – nu är vi igång !IMG_1058.JPG

Mjuk Pepparkaka
IMG_8276

150 gram smör

1 dl strösocker
2 dl farinsocker
3 ägg
2 tsk mald kanel
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald kardemumma
2 1/2 tsk bakpulver
4 dl mjölIMG_8278
2 dl filmjölk
4 msk lingonsylt
——————————-
Kör socker och smör pösigt i en matberedare. Tillsätt äggen.
Blanda kryddor med mjöl och bakpulver och blanda ihop med socker/äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och lingonsylt och blanda till en slät smet.
Häll i smörad och ströbrödad form och grädda längst ner i ugnen ca 45 minuter i 175 grader.IMG_1056.JPG

 

 

2 Comments

Filed under Bakning, Dessert, Jul

2 Responses to Mjuka Pepparkakan startar upp svenska ”julstöket”

  1. Clara Pieschl

    Hej Lena,
    Carolines syster här! En liten fråga, ska smöret smältas eller ska jag använda rumsvarmt smör o blanda med sockret?
    Fin blogg du har!

    Hälsningar
    Clara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *