Biff stroganoff

Riktig Fjällkänsla i dag efter ett par dagars intensivt snöande! Läge för en värmande gryta – biff Stroganoff . Visste du att namnet Stroganoff kommer från en rysk greve som levde på 1700- talet i St Petersburg. Grevens kock tävlade i en matlagningstävling med köttgrytan och namngav den efter sin arbetsgivare.

Den här varianten på receptet kommer från min mamma och innehåller de obligatoriska ingredienserna nötkött, svamp och crème fraiche ( crème fraiche får ersätta Smetana) Så enkel att göra men gör den gärna 1 dag innan så köttet kan koka riktigt mört.IMG_2503.JPGBiff stroganoff

6 hg högrevIMG_2498.JPG
2 gula lökar
500 gram champinjoner
3 msk tomatketchup
1 msk kalvbuljong
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 msk mjöl
Salt, peppar
——————————
Skala och hacka löken.
Skär köttet i strimlor.
Rensa och dela svampen.
Fräs allt i smör och lägg i en gryta.
Blanda och tillsätt vetemjölet.Rör om.Häll ett par dl vatten i stekpannan och häll i fonden och ketchupen.Låt koka upp och häll sedan i grytan.Rör om och låt koka 10 minuter.Tillsätt crème fraichen och grädden och låt koka tills köttet är mört.Ät med sallad och eller ris.IMG_2505.JPG

”Fjällen” känsla 30minuter från Stockholm City 🙂

IMG_2512.JPG

Lämna en kommentar

Under Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *