Rimmad lammstek med Balasmicosky

Blåsigt på fjället men sol och påsklov så inget att klaga på ! Middag med goda vänner och jag testar att rimma en lammstek – blir riktigt bra och gott! Till det potatisgratäng – rödbetor med en chevre creme och  en sky av Balsamvinäger och honung – smaksatt med Rosemarin – så härligt med lediga dagar och så härligt med mycket kökstid!Och så härligt med goda vänner ! 
IMG_3397.JPG

Rimmad lammstek

1 1/2 kg benfri lammstekIMG_3368.JPG

Saltlake

2 1/2 dl salt

1/2 dl socker

2 1/2 dl vatten

2 lagerblad

1/2 dl färsk Rosmarin

1/2 dl färsk timjan

5 skalade & delade vitlöksklyftor

1/2 tsk krossad svartpeppar

GlazeIMG_3387-0.JPG

3 msk mango chutney

2 tsk hackad Rosmarin

1 pressad vitlöksklyfta

——————————————–

Blanda socker och salt och vatten i en bunke.Rör tills socker och salt löst sig i vattnet. Lägg i lagerblad och övriga kryddor. Lägg i lammsteken så den täcks av lagen.Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp 1 1/2 dygn.

Häll bort lagen och stek i ugn – 100 grader ca 2 – 2 1/2 timme tills innertemperaturen är 55 grader.

Blanda ihop Glazen och pensla på – höj ugnsvärmen till 200 grader och låt temperaturen gå upp till 60 grader. Ta ut och skiva tunt. Servera med en sky av Balsamvinäger och honung. IMG_3393.JPG

 

Balsamicosky

1 vitlöksklyftaIMG_9697.JPG

3/4 dl balsamvinäger

1 1/2 msk honung

1/2 dl vatten

1 msk kalvfond

——————————————-

Häll alla ingrdienser in en kastull och koka ihop i 15 minuter på svag värme. Sila bort vitlöken och fortsätt reducera i 10 min på svag värme tills det blir en seg sky.

Lämna en kommentar

Under Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *